Retningslinjer for bruk av informasjonskapsler (cookies)


Hva er informasjonskapsler?

På Fitness Markets nettsider anvendes informasjonskapsler og andre teknologiske hjelpemidler. Informasjonskapsler er små tekstfiler som lagres på datamaskinen til de som besøker nettsidene våre, og som kan brukes til å følge det brukeren gjør på disse sidene.

Det finnes to hovedtyper informasjonskapsler: 1) en tidsbegrenset informasjonskapsel ligger igjen på brukerens datamaskin i en begrenset periode 2) en sesjonsavhengig informasjonskapsel lagres midlertidig i datamaskinens minne i den perioden brukeren er inne på nettsiden.Hvordan anvendes informasjonskapsler?

Fitness Market benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre nettstedet for brukerne, ved for eksempel å tilpasse nettstedet etter brukerens ønsker, valg og preferanser, holde orden på hvilke varer brukeren har lagt i handlekurven sin og håndtere kjøp, sørge for at brukeren forblir innlogget på nettstedet og slipper å logge seg inn på hver nye side han/hun besøker samt gjøre det mulig for oss å tilpasse tjenestene våre slik at brukeren får markedsføring som er relevant for ham/henne, og for at vi skal kunne oppfylle våre forpliktelser i forbindelse med kjøp.

Permanente informasjonskapsler brukes blant annet til å lagre dine eventuelle personlige innstillinger hos Fitness Market slik at du for eksempel slipper å foreta valg hver gang du besøker nettstedet og for å tilpasse og gjøre markedsføringen så relevant som mulig for deg. De sesjonsavhengige informasjonskapslene brukes blant annet til å registrere statistikk over bruk av nettstedet.

Ved å godkjenne Fitness Markets retningslinjer for bruk av informasjonskapsler samtykker du i at informasjonskapslene kan behandles slik det fremkommer av dette dokumentet. Dersom du ikke aksepterer at informasjonskapslene benyttes av oss, kan du blokkere informasjonskapslene i nettleserens sikkerhetsinnstillinger.

Merk at dersom du velger å blokkere informasjonskapslene, vil funksjonaliteten på noen av nettsidene være begrenset. Du kan for eksempel ikke gjennomføre et kjøp.Hvordan hindre at informasjonskapsler lagres og hvordan fjerne informasjonskapsler?

Du kan stille inn nettleseren din slik at lagring av informasjonskapsler kun aksepteres når du samtykker, og på den måten forhindre at informasjonskapsler lagres på datamaskinen din i fremtiden. Dersom du kun vil akseptere informasjonskapsler fra Fitness Market, men ikke fra våre leverandører og partnere, kan du endre innstillingen i nettleseren din til «Blokker informasjonskapsler fra tredjeparter».Hvilke informasjonskapsler benytter Fitness Market seg av?

Klikk her for å se hele listen av våre informasjonskapsler.Finnes det også informasjonskapsler fra tredjeparter?

Fitness Market samarbeider med noen markedsføringspartnere som bidrar til å gjøre internettilbudet og nettsidene våre mer relevante for deg. Derfor lagres også informasjonskapsler fra våre partnerforetak (tidsbegrensede & sesjonsavhengige informasjonskapsler) når du besøker nettsidene. Også våre partnerforetaks informasjonskapsler inneholder kun pseudonyme data, og for det meste er disse dataene til og med helt anonyme. Det er for eksempel opplysninger om hvilke produkter du har sett på, om du har kjøpt noe, hvilke produkter du har søkt etter o.l. I denne sammenhengen registrerer en del av markedsføringspartnerne våre også informasjon om hvilke sider du har besøkt i forkant og hvilke produkter du har interessert deg for. Målet er å vise deg markedsføring som i høyest mulig grad reflekterer dine interesser.


Webanalyse

For å hele tiden forbedre og optimere tilbudet vårt benytter vi oss av såkalt sporingsteknologi. Til dette bruker vi tjenester fra Google Analytics og Hotjar.Google Analytics

Vi bruker Google (Universal) Analytics, en webanalysetjeneste som eies av Google Inc. (www.google.no). Google (Universal) Analytics bruker metoder som muliggjør en analyse av din bruk av nettstedet, for eksempel informasjonskapsler – tekstfiler som lagres på datamaskinen din. Den genererte informasjonen om din bruk av dette nettstedet overføres som regel til en av Googles servere i USA og lagres der. Gjennom aktivering av IP-anonymisering på dette stedet vil dog IP-adressen avkortes før overføring innenfor EUs medlemsstater eller i andre EØS-land. Kun i unntakstilfeller vil den fullstendige IP-adressen sendes til en av Googles servere i USA og avkortes der. IP-adressen, som sendes via din nettleser innenfor rammene til Google Analytics, kobles ikke sammen med andre opplysninger lagret av Google.

I tillegg kan du forhindre registrering av de opplysningene om din bruk av nettstedet som stammer fra informasjonskapsler (inkludert IP-adressen din) gjennom Google, samt bearbeiding av disse opplysningene gjennom Google, ved at du laster ned og installerer en plugin i nettleseren, som du finner her.Hotjar

Hotjar er en teknologitjeneste som hjelper oss å bedre forstå våre brukeres opplevelse (for eksempel hvor mye tid de bruker på hvilke sider, hvilke lenker de velger å klikke på, hva brukerne gjør og ikke liker osv.), og dette gjør at vi kan bygge opp og vedlikeholde tjenesten vår med tilbakemeldinger fra brukerne. Hotjar bruker informasjonskapsler og annen teknologi for å innhente data om våre brukeres adferd og enheter – enhetens IP-adresse (behandles under ditt nettbesøk og lagres i en avidentifisert form), enhetens skjermstørrelse, enhetstype (unike enhetsidentifikatorer), nettleserinformasjon, geografisk lokasjon (kun land) – og det foretrukne språket som brukes for å vise nettstedet vårt. Hotjar lagrer denne informasjonen på vegne av oss i en pseudonymisert brukerprofil.

https://www.hotjar.com/legal/policies/privacy/

 

Retargeting og datainnhenting gjennom tredjepart for bannerannonsering

I forbindelse med retargeting og bannerannonsering benytter vi oss av tjenester fra tredjeparter som lagrer informasjonskapsler på vårt nettsted. Dette gjelder følgende leverandører:Facebook Inc.

Vi legger ut informasjonskapsler fra Facebook av to grunner:

1)      For å kunne forbedre og effektivisere annonseringen vår og forbedre tilbudet vårt.

2)      For å kunne benytte oss av såkalt retargeting-teknologi for ytterligere å forbedre annonseringen vår.

https://www.facebook.com/about/privacyCriteo CIL

Nettsidene våre bruker såkalt retargeting-teknologi. Vi benytter oss av denne teknologien for å gjøre internettilbudet vårt mer interessant for deg. Denne teknologien gjør det mulig å henvende seg til internettbrukere som allerede har vist interesse for nettbutikken vår og våre produkter, med markedsføring på nettsidene til partnerne våre. Visning av dette markedsføringsmaterialet på våre partneres nettsider bygger på informasjonskapselteknologi og analyse av tidligere brukeradferd. Denne typen markedsføring er fullstendig pseudonymisert. Ved bruk av våre nettsider vil informasjonskapsler bli brukt. Dermed innhentes, lagres og brukes opplysninger om din adferd. Dessuten lagres din informasjon i informasjonskapsler også etter at du har gått ut av nettsidene våre, og de kan for eksempel reaktiveres neste gang du besøker nettsidene.

http://www.criteo.com/en/privacy/AdWords (Google Ads)

Vi legger ut informasjonskapsler fra Google Ads av to grunner:

1)      For å kunne forbedre og effektivisere annonseringen vår og forbedre tilbudet vårt.

2)      For å kunne benytte oss av såkalt retargeting-teknologi for ytterligere å forbedre annonseringen vår.

https://policies.google.com/privacy