Kidneybønner fra Kung Markatta er perfekte i salater eller i kraftige og smaksrike gryter. Disse tørkede bønnene er rike på protein og inneholder lite mettet fett.
Kidneybønner fra Kung Markatta er perfekte i salater eller i kraftige og smaksrike gryter. Disse tørkede bønnene er rike på protein og inneholder lite mettet fett.
Knallgode kidneybønner fra Kung Markatta
Kidneybønner har veldig mange bruksområder, og de er gode til mye forskjellig. Her får du hele 500 gram med tørkede kidneybønner. Det betyr at innholdet er godt bevart og at bønnene har superlang holdbarhet.
Mange spennende bruksområder
Kidneybønner kan brukes til utrolig mye. I kokt tilstand passer de perfekt i salater; prøv å marinere de kokte bønnene i litt olje og krydder først. Kung Markattas kidneybønner er også helt nydelige i krydrede og fyldige gryteretter. Les videre for oppskriftstips og tilberedning!
Kidneybønner er også perfekte som kjøttsubstitutt når du vil ha kjøttfri dag eller hvis du foretrekker plantebasert kost. Arranger kjøttfri tacofredag med en spisskummenkrydret og tomatisert bønnestuing i stedet for kjøttdeig, for eksempel. Vi lover at du ikke kommer til å savne kjøttet!
Kidneybønner, 500 g fra Kung Markatta har mange gode egenskaper:
Oppskriftstips
Lag en deilig, kjøttfri og varmende gryte med kidneybønner! Alt du trenger, er:
250 g tørkede kidneybønner fra Kung Markatta
1 boks knuste tomater
1 løk, hakket
½ –1 chili
2–3 fedd hvitløk
2 ss spisskummen
1 ts sukker/valgfri søtning
1 ts oregano
Salt, pepper
Soyasaus
Fremgangsmåte:
Bløtlegg bønnene over natten. Bytt ut vannet, og kok bønnene i rent vann i ca. 50 min på svak varme til bønnene er myke. Sil av vannet og legg til side. Fres løken til den er blank, ha i finhakket chili og hvitløk og spisskummen. Fres videre i 1–2 minutter. Ha i tomatboks, sukker og oregano. La koke i 25 minutter. Ha i bønnene og kok videre i 5 minutter eller til bønnene er gjennomvarme. Smak til med salt, pepper, soyasaus og eventuelt mer spisskummen. Kan også brukes til taco, burritos og lignende!
Slik koker du tørkede kidneybønner
4 porsjoner bønner: Bløtlegg 250 g bønner over natten. Skyll bønnene og kok dem i nytt, rent vann på svak varme i ca. 50 minutter eller til bønnene er myke. Nå er de klare til bruk! Kidneybønner tar lett til seg smak, så du kan gjerne tilsette litt salt eller soyasaus når de er ferdigkokt og avrent for å intensivere smaken.
Kjøp Kidneybønner, 500 g fra Kung Markatta på nett
Du kan enkelt kjøpe både kidneybønner og mange andre supre produkter fra Kung Markatta på nett her på Bodystore.no. Sjekk ut det store sortimentet vårt av kvalitetsprodukter! Vi har rask levering og lave fraktkostnader. Hos oss finner du kvalitetssikrede produkter som dekker alle dine kostholds-, trenings- og ernæringsbehov.
Ingredienser: Kidneybönor*.
Näringsinnehåll per 100 g:
Energi |
1408 kJ / 337 kcal |
Fett |
1 g |
-varav mättat fett |
0,15 g |
-varav enkelomättat fett |
0 g |
-varav fleromättat fett |
1 g |
Kolhydrater |
46 g |
-varav sockerarter |
2 g |
Protein |
23 g |
Salt |
0 g |
Fiber |
15 g |
Hållbarhet: Öppnad förpackning: se Bäst-före-datum.
Förvaring: Torrt och svalt.
*KRAV ekologisk ingrediens
DK-ÖKO-100
Icke-EU-jordbruk